Известие

Collapse
No announcement yet.

Голямото мислене

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Голямото мислене

Добър Вечер колеги! Настъпи и моя час,когато трябва да "заситим глада" като си купя АЛФИЧКА.Но сега идва и голямия проблем ...затова се обръщам към вас .Спрял съм се на двигателите от 1.6ТС до 2.0 и нзм на какво да се спра.Чета от доста време за разхода и не е мн голяма разлика(1,2-4л.зависо май вече от карането ако не греша),но да попитам за подръжката дали има някаква голяма разлика в цените и какви са "+" и "-".Предварително се извинявам и мн ще съм ви благодарен ако помогнете

от 1.6 до 2.0 разлика голяма само във вървенето !!
    Разлика в ремонтите и цените на части Няма!
    Разлика в разхода , максимум 2 литря .(при нормално каране)
    А бе взимай най-големия, веднъж се живее !

А моето лично мнение е - вземи си 1.9 жтд. Слагаш един чип, и върви като 2.0 бенз, а гори като дизел !
    http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Има доста теми по въпроса ползвай търсачката аз така направих като купувах моята
      "Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!!!"

Моята Каляска || Alfa Romeo 145 1,4i BOXER

Comment

Първоначално публикувано от DiabL0 Покажи съобщение
        ...Разлика в ремонтите и цените на части Няма!
        ....
        Има разлика! При QV/ti има много специфични части, които не са като на останалите.
        Примерно имаш двойноназъбен ремък и ролка за него, спирачките са други, съединителят е друг, ремъците са други... и съответно по-скъпи.

@agr3s00r
        Аз като собственик на 2,0 ти препоръчвам по-големите мотори. Като че ли най-разумно е 1,8ТС, но пък са редки.

пс: Има доста писано по въпроса, потърси
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Благодаря ви много сиг "ся" цяла вечер това ще правя ....ще се поровя доста

Comment

зимаи голяма ... няма да сбъркаш ... аз съм с 1.4 и бих я сменил само за 2.0 ....
            Alfa Romeo 145 1.4 16vEX
            Alfa Romeo 156 V6quadrifoglio EX

Comment

2.0 разходите по нея ще са малко повече ама кефа е мноооооого по голям
              Last edited by dimo; d.m.y г., 23:32.
              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Наскоро гледах, че се продава една синя 146-ца 1,8 и беше в много добро състояние, а и цената й не беше дебела. Ако те интересува мога да опитам да намеря тел. на собственика.
                sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Ако си се ориентирал към по-нова кола, демек след файслифта, демек >98г., шанса да намериш нещо различно от 1.4 или 1.6 е мнооого,много малък.
                  Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                  Mazda 6 2.3 2005
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                    Ако си се ориентирал към по-нова кола, демек след файслифта, демек >98г., шанса да намериш нещо различно от 1.4 или 1.6 е мнооого,много малък.
                    Колегата е много много прав
                    "Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!!!"

Моята Каляска || Alfa Romeo 145 1,4i BOXER

Comment

Kолега и според мен най- удачния вариант е да си вземеш 1.8, но наистина са много редки. Но аз на твое място си бих зел 2.0 тс или 1-9 жтд + чип. Това са двете най-добри комбинации.
                      sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

Според мен е по важно техническото състоянието на колата и километрите.Колкото е по-мощен двигателя,толкова по-скъпа е подръжката.А като се има в предвид какви са улиците ремонтите са неизбежни. 2-ката Твин Спарк е с доста нисък картер.Има цяла тема за пострадалите,някой даже по 2,3 пъти.
                        Last edited by zaryto; d.m.y г., 00:50.
                        Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                        За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

агресор писал съм ти на лично за една алфа

Comment

Колега,от всичкте съвети,все научно правилни,Тонов ти даде най-добрия!Ти решаваш!
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщение
                              Според мен е по важно техническото състоянието на колата и километрите.Колкото е по-мощен двигателя,толкова по-скъпа е подръжката.А като се има в предвид какви са улиците ремонтите са неизбежни. 2-ката Твин Спарк е с доста нисък картер.Има цяла тема за пострадалите,някой даже по 2,3 пъти.
                              Да бе на двойката картера е много нисък а на другите много високо някъде на тавана е .. дрън-дрън .....
                              Подръжката на 2.0 тс НЕзначително по скъпа от на другите.Моя съвет е ако избираш между 1.6,1.8,2.0 да избереш тази която е с по добро общо състояние като цяло не като мотор само .
                              При равни други условия по големия мотор е по-добрия вариянт.Тва някой да те убеждава колко е по хубаво да ти е малък мотора е същото като да ти обясняват че е по хубаво да ти е малка пишката.
                              Last edited by dimo; d.m.y г., 09:03.
                              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Working...
                              X